Snijplanken

Snijplanken HACCP

Onze snijplanken zijn allemaal voedselveilig en vallen allemaal binnen de HACCP eisen .
Onze kunststof snijplanken zijn vervaardigd van LDPE of van HDPE.
Beide soorten zijn uitstekend geschikt voor de horeca snijplanken die wij verkopen en het verschil tussen deze twee is dat de LDPE snijplanken wat flexibeler en zachter zijn dan de HDPE snijplanken maar allen zijn niet absorberend, geurloos en voldoen aan alle hygiënische  eisen en vrijwel altijd aan beide kanten te gebruiken.
Tevens zijn deze snijplanken in heel veel lengtes en diktes te verkrijgen zoals bijvoorbeeld diverse gastronorm maten, patisserie en bakkersmaat ( 60 x 40 ) en ook nog als set of los te bestellen .

27 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Snijbladen schaaf Matfer
  Snijbladen schaaf Matfer
  Speciale prijs € 87,46 Excl. BTW € 99,95

27 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Snijplanken met kleurcode

De snijplanken die in de professionele keukens gebruikt worden maar ook door particulieren die graag in de keuken staan moeten en willen wel veilig werken volgens de daarvoor opgestelde regels HACCP.
Iedere kleur plank heeft zijn eigen functie :

 • Witte snijplanken zijn geschikt voor brood en kaas
 • Groene snijplanken zijn geschikt voor fruit en groente
 • Gele snijplanken zijn geschikt voor gevogelte
 • Rode snijplanken zijn geschikt voor rauw vlees
 • Bruine snijplanken zijn geschikt voor gebraden vlees
 • Blauwe snijplanken zijn geschikt voor vis
 • Paarse snijplanken zijn speciaal voor allergene bereiding

Het is van belang dit ook als zodanig te gebruiken en niet door elkaar om kruisbesmetting te voorkomen. Om u een handje te helpen zijn er zeer handige kleurcode kaarten beschikbaar die precies aangeven voor welk product welke snijplank bestemd is zodat u ten alle tijden voedselveilig werkt.

 

Snijplanken HACCP en toebehoren

Ons assortiment snijplanken bestaan dus uit kunststof snijplanken, snijmatten die zodanig flexibel zijn dat u het van de snijplank direct in de pan kunt laten glijden maar deze matten zijn niet zo sterk als de LDPE en HDPE snijplanken uit ons assortiment en dus meer geschikt voor licht gebruik .
Verder beschikken wij over houten snijplanken in meerdere afmetingen en diktes die sterk en slijtvast zijn.
U doet er verstandig aan om onze antislip matten te gebruiken onder de kunststof snijplanken zodat deze niet wegschuiven tijdens uw bereiding en er voor zorgt dat u veilig kunt werken.
Ook snijplanken dienen goed te worden onderhouden en daarvoor hebben wij een snijbladen schaaf die snel en effectief krassen en kerven verwijderen zodat bacteriën geen kans krijgen zich daarin te nestelen en u als gebruiker de kans op besmettingen tot een absoluut minimum te beperken.
Ook orde en netheid hoort thuis in een keuken en daarvoor hebben wij diverse snijplanken rekken in ons assortiment zodat u ze altijd netjes kunt opbergen .

Gastrohome - Mr. J.C. Buhrmannlaan 63, 1381GJ Weesp - info@gastrohome.nl - Tel. 0294-711006